A LASH szabály

Ismered azt a szöveges feladat viccet, hogy ha Petinek 2 almája van, Krisztinek meg 3, akkor miért nem maradnak csendben és esznek? Hihi! Na de komolyra fordítva a szót, mint minden egzakt tudománynak, így a szempilla stylingnak is megvannak a maga szabályai, úgymint a matekban a prím számok, a pí, vagy a kémiában a víz vegyjele. Az és kész, elfogadjuk, mert egész egyszerűen bizonyított tény.

LASH szabály megoldó képlete:

2D=1 szál saját pilla+2 szál szintetikus pilla

4D=1 szál saját pilla+4 szál szintetikus pilla

Lássuk ezt egy gyakorlati példán:

1. feladat:

Kriszti meséli Petinek, hogy egy saját szempilla szálán 6 szintetikus pilla van, amit egy Szempilla Akadémián végzett, ügyes kezű PILLApplikáló helyezett fel neki. Hány D-s pillája van Krisztinek?

2. feladat:

Peti szerint Krisztinek egy saját szempillájára elegendő lenne 3 szempilla szálat tenni. Szerinte nem létezik olyan, hogy sok D, hisz az ember látása 3 dimenziós. Peti nem ismeri a LASH szabályt. Ha Kriszti megfogadja Peti javaslatát, hány D-s szempillája lesz?

Mindkét feladat megoldható a LASH szabály megoldóképletével!

Konklúzió! Kriszti, ne hallgass Petire! Inkább menj el egy Szempilla Akadémián végzett pilla stylisthoz válaszd azt, amit egy profi javasol és még számolnod sem kell!