Blog header image
2021 | Január | 10

dr. Irsevicsné Mezei Nikolett - BUDAKESZI

Írta: Szempilla Akadémia
Kategória: Oktatói bemutatkozások

Miért választottad hivatásként a szépségipart?

Gyermekkorom óta szeretek minden olyan tevékenységet, amely kreatív és látványos. Édesanyámnak csodás szépségszalonja volt. Szinte ott nőttem fel...

Imádtam nyüzsögni, megfigyelni, segíteni és a Vendégekkel beszélgetni. Szuper volt figyelni a Hölgyek átváltozását, szépülését.. Hálás szavakkal, dicsérettel illették az ügyes szakembereket. Mosollyal az arcukon, kívül - belül megszépülve távoztak. “Megfertőzött” ez a közeg. Éreztem, hogy ez lesz az én utam. Megérkeztem, szárnyalok..... sosem dolgozom... Minden napom az alkotásról és az esztétikumról szól. Hihetetlenül hálás vagyok a szakmámért, munkámért, sikereimért!

Miért lettél oktató?

Nagyon küzdelmes utat jártam be az első szakmai sikereimig. Az oktatások, amelyeken részt vettem, nem voltak elég alaposak és átgondoltak. Rengeteg pénzt, energiát, időt igényelt, amíg a megfelelő tudást megszereztem. Ekkor határoztam úgy, ha egyszer olyan szakmai tudással fogok rendelkezni, amely úgy gondolom, hogy megérett arra, hogy más is tanulhasson belőle... akkor úgy és olyan formában szeretném azt átadni, hogy az én tanulóimban ne legyen kétely, bizonytalanság.

Kezdőként is sikereket élhessenek meg, hiszen ez kiemelkedően fontos ahhoz, hogy az ember szeretettel végezhesse a munkáját.

 

Mikor tartottad életed első "hivatalos" oktatását és milyen élmény volt?

Az első hivatalos oktatásom a Szempilla Akadémia szervezésében történt..., még leírni is hihetetlen, de 8 éve. Egyszerre voltam izgatott és boldog. Egzisztenciálisan, szakmailag nagy előrelépés az volt életemben. Furcsa, hiszen ilyenkor az ember egyszerre oktat és vizsgázik. Egyszerre magabiztos és bizonytalan. Magabiztos a meglévő tudása és tapasztalata miatt. Bizonytalan..., hiszen meg kell tanulnia ezt a legnagyobb alapossággal átadni...A nagy napot megelőző éjjel már nem sokat aludtam. Szerettem volna a maximumot nyújtani.
Ekkor eszembe jutott az én első tanfolyamom..., a saját élményeim..., a hiányosságok,  a rengeteg kérdés, ami az oktatás után a fejemben keringett. Ekkor jöttem rá arra, hogy csakis akkor lehetek jó mester, ha a minden oktatás alkalmával a tanulóim helyébe képzelem magam. Nagyon megkönnyítette a dolgomat.... és ez azóta is így van.... :)

Mi a munkád legjobb oldala oktatás/szépségipar egyaránt? 

Hiszek az asztrológiában. A mérleg jegyében születtem. Egyik legfőbb jellemzőm a kiegyensúlyozottságra való törekvés. Emiatt számomra a belső és külső szépség harmóniája kiemelkedően fontos. Azt gondolom, hogy ezek szoros összefüggésben vannak egymással. Ezt az egyensúlyt igyekszem minden munkámon keresztül elérni és átadni. Számomra nincs ennél testhezállóbb feladat. :) 

Figyelembe véve a Vendégeim adottságait és stílusát, harmóniát teremek az arcukon. Kiemelem egyéni szépségüket. Csodás érzés résztvenni ezekben az átalakulásokban.
... és én ettől boldog vagyok.
Szeretném, ha Tanulóim is átélnék ezt az érzést minden elvégzett munkájuk után.

Mi a munkád legnehezebb része? 

Lépést tartani, folyamatosan fejlődni a munka és a család mellett. Ugyanakkor kiemelkedően fontosnak tartom a tanulást, hiszen csak így nyújthatom a maximumot Vendégeimnek és Tanulóimnak egyaránt. A másik érdekes dolog, hogy minél többet tudok, annál többet szeretnék még...
Sosincs megállás. :)

Miben változtatott meg, hogy oktató lettél?

Nem csak a saját munkámért lettem felelős. Attól a naptól kezdve minden egyes tanulóm munkájáért az vagyok. Ez egy édes “teher”.  Büszkeséggel tölt el a sikerük. Kicsit a sajátoménak is érzem.

Hogyan kerültél a Szempilla Akadémia csapatába?

A Szempilla Akadémián volt Magyarországon először 6d Volume képzés. Semmiképpen nem szerettem volna lemaradni, így a férjemtől ezt kértem szülinapomra. A vizsgamunkám alapján lehetőséget kaptam az oktatásra, amit nagy örömmel fogadtam el. Így a szülinapi ajándék igazán jól sikerült!

Kire tekintesz szakmai mesteredként? Kinek a munkásságát követed figyelemmel?

Nagyon sok orosz és észt szakmai kiválóság van. Többük szakmai munkásságát követem. Sminktetoválás és műszempilla tekintetében is nálam ők a Nr.1.

Pár szó a családodról? Támogatnak, milyen részük van a mindennapi munkásságodban, stb. 

Kisfiam 3,5 éves. A legnagyobb ajándék Ő nekem. Mikor megérkezett gyökeresen megváltozott minden az életünkben. A legnehezebb feladat jelenleg számomra a munka és a család közötti egészséges egyensúlyt megtalálni, megteremteni. Mindkét területen szeretnék a maximumot nyújtani. Így tanulok..., ezen a területen is... folyamatosan. :) A férjem és édesanyám folyamatosan segítenek, támogatnak ebben. Ezért nagy köszönet jár Nekik! Részük van a sikereimben.

Mi a hobbid?

A munkám. :) A fizikai és szellemi frissességhez viszont a sportot és a szellemi fejlődést is kiemelkedően fontosnak tartom.

Ha nem a szépségipart választottad volna, mi lennél most?
EU szakreferens

Mi életed 3 legjobb élménye, amit az oktatásnak, szépségiparnak köszönhetsz?
• a karitatív jellegű tevékenységeim,
• a pozitív vélemények, amelyeket kapok,
• megtanulni mi az a szakmai alázat.

Mely folyamat az, amit a munkád során legjobban szeretsz?
Az eredmények....A Vendégek és Tanulók visszaigazolásai.

Melyik technikát szereted a legjobban tanítani és miért? 
Az alapokat. Megismertetni a tanulókat ezzel a csodálatos szakmával. Biztos alapot nyújtani a későbbi fejlődésükhöz.

Mivel lehet a leginkább kiborítani munkád során? (oktatás/mindennapi munka)
•A tiszteletlenség,
•A felelőtlenség,
•Ha nincs meg valakiben a szakmai alázat.

Mitől érzed azt, hogy az oktatás, amit tartottál kifejezetten jó volt?
Ez egyértelmű. A tanulóm vizsgamunkája és első szakmai sikerei remek visszaigazolások számomra.

Milyen területen szeretnél fejlődni leginkább a következő években?
Saját technikák kidolgozásán munkálkodom több, mint 1 éve. Ezeket tökéletesítem és a tananyagokat készítem. Minden szabadidőmet ezzel töltöm. Illetve minden év hoz van valami újdonságot mindkét szakmai területen... Ezeket is szívesen tanulom majd...

Bár elképzelni nem tudom, mivel lehet majd überelni a jelenleg ismert összes technikát. De izgatottan és kíváncsian várom!

Mondj 3 olyan dolgot, amit általában nem tudnak rólad az emberek vagy a csapatunk tagjai nem tudnak Rólad.
Elég nyitott ember vagyok, így nincsenek különösebb titkos információim számotokra. Lehet, hogy ezzel csalódást okoztam... bocsánat!
De szerintem tényleg mindent tudtok rólam.

 

NIKI az alábbi képzéseken vár Téged is BUDAKESZIN:

1 napos alapképzés: https://szempillaakademia.hu/kepzesek/1-napos-alapkepzes/budakeszi

 3 napos alapképzés, Szempilla Diploma: https://szempillaakademia.hu/kepzesek/szempilla-diploma-3-napos-alapkepzes/budakeszi

Duplázott technikai képzés: https://szempillaakademia.hu/kepzesek/duplazott-technikai-kepzes-2d/budakeszi

Volume Lash mester kurzus: https://szempillaakademia.hu/kepzesek/volume-lash-mester-kurzus-6d/budakeszi

1 napos alapképzés+lash lifting képzés: https://szempillaakademia.hu/kepzesek/1-napos-alapkepzes-lash-lifting-kepzes-csomag/budakeszi 

info@szempillaakademia.com

06-20/325-6621 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ne maradjon le a legérdekesebb ajánlatokról! Iratkozzon fel hírlevünkre, és értesüljön első kézből aktuális információkról.